Gode råd til støbning af betongulv

Når du ønsker at støbe et betongulv, er der flere ting, du bør overveje og forberede dig på. Betongulve er en holdbar løsning, der kan bruges både indendørs og udendørs, og derfor anvendes betongulve ofte i garager, værksteder, lader, kældre, indgange og entreer samt til diverse udendørsområder.

Vi har samlet en række gode råd til støbning af betongulve. Har du brug for råd og vejledning, kan vi hos BG Beton hjælpe dig – lige som vi kan levere betonen til dit kommende betongulv.

Valg af beton til betongulv

Når du skal vælge den rette beton til dit betongulv, overvejer du sikkert om det skal være med Sætmålsbeton eller flydebeton. Selvom de to betontyper er præfabrikerede og leveres klar til brug, er der forskel på betonen.

Sætmålsbeton har en tykkere konsistens og bruges oftest til støbning af gulve som skal stå som rå betongulv uden efterbehandling

Flydebeton har derimod en lavere konsistens og bruges primært til gulve, hvor man ønsker en selvudjævnende overflade.

Skal betongulvet kunne håndtere en høj belastning, kan det i stedet være fiberarmeret beton, der er den rette løsning til dit betongulv.

Har du brug for hjælp til at vælge den rette betontype til dit projekt, er du velkommen til at kontakte os. Vi har mange års erfaring og kan rådgive dig om, hvad der er den bedste løsning for dig.

Levering af færdigblandet beton til gulve

Hos BG Beton tilbyder vi en pålidelig og effektiv levering af færdigblandet sætmålsbeton og flydebeton til både erhverv og private. Med vores mange års erfaring og ekspertise inden for betonleverancer sikrer vi, at du modtager den rette type beton til dit specifikke projekt. Er du i tvivl, er vores erfarne team klar til at rådgive dig om det optimale valg af beton til dit projekt.

Det er en god idé at bestille beton til dit projekt i god tid, så du kan sikre, at du får leveret betonen på det ønskede tidspunkt og undgår forsinkelser i byggeprojektet. Ved at planlægge i god tid giver du desuden os mulighed for at optimere vores leveringsrute og sikre, at der er tilstrækkelig beton tilgængelig til dit projekt.

Forbered støbning af betongulv

Når du skal støbe betongulv, er det vigtigt, at du har styr på de krav, der er til den type betongulv, som du vil støbe. Hos BG Beton kan vi rådgive og vedlede dig, hvis du tager os med på råd tidligt i processen.

Det er vigtigt, at der bliver gravet nok ud, dels så der er dybt nok til at støbe betonen, men også så der er en fast bund. Næste trin er, at der skal laves et kapillarbrydende lag, som skal forhindre fugt i at trænge op i gulvet. Herefter skal der lægges isoleringsplader samt et fugtspær. Der stilles dog ikke krav til et isolerende lag ved udendørs gulve.

For at armere betongulvet og for at minimere svindrevner, skal der også lægges rionet ud over det isolerende lag. Det er vigtigt, at rionettet er lidt hævet fra isoleringen, så der både kommer beton over og under rionettet.

Herefter er du klar til støbning af betonen.

Læs evt. mere om klargøring til støbning af beton i blogindlægget her.

Støbning af betongulv med gulvvarme

Ønsker du at få støbt gulvvarme i dit betongulv, er det en mulighed. Når rionettet er lagt, er det her, du skal binde vandslangerne fast med rionettet. Vandslangerne skal bindes fast, så de ikke flytter sig, når betonen støbes.

Slibning af betongulv efter støbning

Når dit betongulv er hærdet og du har anvendt en flydebeton er det en god idé at slibe betongulvet. Slibningen sikrer, at gulvet bliver jævnt.

Hvis du vælger at anvende en sætmålsbeton, skal betonen vibreres med en stavvibrator og efterfølgende glittes for at opnå en jævn og glat overflade. Dette kræver dog en del erfaring.

En flydebeton anvendes typisk, hvis gulvet efterfølgende skal belægges med fliser, træ eller males

En sætmålsbeton anvendes typisk, hvor gulvet skal så færdigt uden efterbehandling

Pris for støbning af betongulv

Prisen for at få støbt et betongulv afhænger af flere forskellige faktorer, herunder betontype, hvor mange kvadratmeter gulv, der skal støbes, tykkelsen af betongulvet m.v. Du kan se vores priser online her. Ellers er du også velkommen til at kontakte os for at få et uforpligtende tilbud. Find kontaktoplysninger på din nærmeste afdeling her, eller udfyld kontaktformularen på denne side