Gode råd til vinterstøbning af beton

Vinteren er lige rundt om hjørnet. Det betyder koldere dage og nætter, og det kan have en stor betydning, hvis du har planer om at støbe beton i vintermånederne. Det vil stadig være muligt at støbe beton, trods de kolde temperaturer, men der er en række forhold, som du skal være opmærksom på. Dem kan du læse mere om herunder.

Hold øje med temperaturen

Når du skal støbe beton i vintermånederne, er det vigtigt, at du holder øje med temperaturerne for både dag og nat. Temperaturerne har nemlig stor betydning for, hvordan betonen skal håndteres i forbindelse med og efter støbning.

For at sikre, at betonen hærder korrekt, er det vigtigt, at betonen har en minimumstemperatur på 5 grader. Det kan gøres på flere måder: Tildækning af betonen samt tilførsel af ekstern varme eller damp.

Det er også muligt at anvende varm beton til støbningen. Varm beton anbefales, når dagtemperaturen er mellem 0-5 grader, og nattemperaturen kommer ned under -2 grader.

Er dagtemperaturen mindre end 0 grader og nattemperaturen mellem -5 og -10 grader, bør der tilføres damp eller ekstern varme til betonoverfladen, så betonen kan opretholde en overfladetemperatur på minimum 5 grader.

Hvad er overfladetemperaturen?

Ud over selve vejrforholdene, er det også vigtigt, at du er opmærksom på temperaturen på den overflade, der skal støbes beton på. Er overfladen koldere end -1 grader, bør du ikke støbe.

Hvis der er faldet sne, er det desuden også vigtigt, at sne og is fjernes fra støbeområdet.

Husk afdækning af betonen

Det er vigtigt at afdække den nystøbte beton umiddelbart efter udstøbning. Afdækkes betonen ikke, er der risiko for, at betonen udtørrer, og det kan give svindrevner, forringet styrke og dårlig holdbarhed. Derfor er det vigtigt, at betonen beskyttes med fx en presenning, plastfolie eller lignende.

Få professionel rådgivning

Hos BG Beton har vi leveret beton i mere end 30 år. Derfor kan vi også rådgive og vejlede dig om, hvordan betonen skal håndteres efter udstøbning. Tag os med på råd gennem hele din planlægningsproces – og husk at bestille beton i god tid. Vi leverer både til private og erhverv.

Kontakt os for at høre mere eller for at få et uforpligtende tilbud.